Δ. Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ να μείνει στη γραμμή του Α. Παπανδρέου για το Μακεδονικό

11:42 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ανοιχτά θέματα με τα Σκόπια και μετά να συμφωνηθεί το όνομα, εξέφρασε χθες ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο κ. Κρεμαστινός κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο Μακεδονικό ζήτημα, ανέφερε ότι αυτό ξεκίνησε το 1959 επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν αναγνώρισε το τότε κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας ως Λαϊκή Δημοκρατία

της Μακεδονίας και στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση που τήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν επέβαλε το εμπάργκο και αναγνώρισε τη χώρα με την ονομασία FYROM, για να την υποχρεώσει να συζητήσει με την Ελλάδα όλα τα ουσιώδη ζητήματα και μετά να φθάσει στο θέμα του ονόματος.
«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει στην ιδεολογική γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποχρεώσει τον Καραμανλή και τον Μητσοτάκη ν’ ακολουθήσουν τη γραμμή του, με στόχο να γίνει πιο σκληρή η διαπραγμάτευση.
Ο βουλευτής καταλόγισε ως λάθος της κυβέρνησης ότι δεν συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, ενώ αναφερόμενος στο συλλαλητήριο υποστήριξε ότι περιπλέκει την κατάσταση, γιατί αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα