Δ. Κωτσός: Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να αφορά συνολικά το κράτος

10:40 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διοικητική μεταρρύθμιση δεν νοείται χωρίς αυτή να αφορά συνολικά το κράτος, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός με αφορμή το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βόλο. “Αν το κράτος παραμείνει υπερσυγκεντρωτικό, υπερφίαλο και υδροκέφαλο, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει με καλύτερους όρους. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτοδιοικητική συνείδηση και να γίνει αποκέντρωση σε βαθμό που θα εξυπηρετεί

τον πολίτη. Πρέπει το κράτος να στήσει ένα πλαίσο που θεσμικά και οικονομικά να στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στις σημερινές επιταγές και στο μελλοντικό της ρόλο”, τόνισε ο κ. Κωτσός.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν είναι λογικό να κουβεντιάζουμε μόνο για το εκλογικό νόμο, αντιγράφοντας άλλες χώρες και να αγνοούμε άλλες διαδικασίες που εφαρμόζουν. “Εγώ περιμένω από τον υφυπουργό Εσωτερικών που θα αναφερθεί σήμερα στο θέμα να τονίσει ότι η διοικητική μετταρύθμιση θα αφορά το σύνολο του κράτους. Ένα κράτος ευέλικτο αποτελεσματικό και λειτουργικό. Η έξοδός μας από μνημόνια θα ήταν και γρήγορη και ανώδυνη αν υπήρχε ένα τέτοιο κράτος. Αντίθετα το δικό μας λειτουργεί με γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”.

Σημειώνεται ότι το θέμα της αναμόρφωσης του Καλλικράτη συζητήθηκε και στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς το περασμένο Σάββατο στη Ζαγορά. Επιπλέόν ο δήμαρχος Ζαγοράς έθεσε το θέμα της διαχείρισης και εξυγίανσης των εθνικών κληροδοτημάτων. Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, από τότε που η διαχείριση και διοίκησή τους πέρασε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπάρχουν πολλά κενά στο νόμο που πρέπει να επιλυθούν. Το θέμα θα θέσουν μέσω υπομνήματος και στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στο Ξενία ζητώντας από τη νομική της υπηρεσία να παρέμβει.

Τέλος χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε μία σημαντική ημερίδα στη Ζαγορά με θέμα το συνεργατισμό και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες που θα πρέπει να βασιστεί η ανάπτυξη της χώρας. Επιπλέον τονίστηκε ότι θα πρέπει να αναπτυχθείη συνεργατική συνείδηση και να μετεξελιχθεί ο αγρότης καλλιεργητής σε αγρότης επιχειρηματίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα