Tρόμος χθες στα Γιάννενα- Μετακινήθηκε βουνό!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πανικοβλημένοι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων , με τους μετασεισμούς να διαδέχεται ο ένας τον άλλον.

Χθες τη νύχτα έζησαν τον τρόμο ακόμα μία φορά με ένα μετασεισμό μεγέθους 4,3 Ρίχτερ. Το ρήγμα του μεγάλου σεισμού στα Γιάννενα, που το 1898 προκάλεσε σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ και πολλές καταστροφές, συγκλίνει προς το βουνό Μιτσικέλι, το οποίο μετακινήθηκε προς τα δυτικά!

Ο μεγάλος αριθμός των μετασεισμών από την άλλη, έχει προβληματίσει τους επιστήμονες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς ανακαλύπτουν συνεχώς καινούρια, άγνωστα έως τώρα

ρήγματα. Κατά τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαζάχο , η κατάσταση δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει καθώς η εκτόνωση των μετασεισμών φαίνεται σε ένα 24ωρο να έχει τελειώσει.

Η μετακίνηση του βουνού ωστόσο, που βρίσκεται στη μία άκρη του ρήγματος, παρά την αισιοδοξία των επιστημόνων, είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο σεισμό της Πάρνηθας αλλά και στη Λευκάδα. Στα Ιωάννινα έχουν καταγραφεί σεισμό το 17ο, το 18ο αιώνα και το 1898 και οι σεισμολόγοι γνώριζαν ότι το δυνατό αυτό ρήγμα που «κοιμόταν» 115 περίπου χρόνια, θα ενεργοποιηθεί με μεγάλη ένταση.

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων από την άλλη πλευρά, έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο ρήγμα και επιλέγουν τα Τζουμέρκα ή εξοχικά στην Πρέβεζα σαν καταφύγιο μέχρι να «ησυχάσει» η γη.

Δείτε τον κ. Παπαζάχο που μίλησε σε πρωινή εκπομπή:

Το άρθρο Tρόμος χθες στα Γιάννενα- Μετακινήθηκε βουνό! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα