Δ. Κολυνδρίνη: » Το Υπουργείο υπεύθυνο για την έκδοση άδειας χρήσης RDF από την ΑΓΕΤ»

13:48 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το γεγονός ότι το Υπουργείο είναι υπεύθυνο για την έκδοση άδειας χρήσης RDF από την ΑΓΕΤ, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία διευκρίνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε τον Ιούλιο του 2013 υπέρ της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας και όχι υπέρ της χρήσης RDF και ουδέποτε ήταν καταγεγραμμένη στη γνωμοδότηση η χρήση των συγκεκριμένων υλικών.

Όπως εξάλλου επισήμανε η ίδια, η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έχει

δεσμευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι το Υπουργείο μπορεί να πάρει αντίθετη απόφαση, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο είναι αρμόδιο για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων. Ως εκ τούτου η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι αντίθετη με τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού», είπε χαρακτηριστικά η κα Κολυνδρίνη, ενώ τόνισε ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και υπάρχει μέριμνα ώστε η λειτουργία τους να είναι σύμφωνη με τους περιβαλλοντικούς όρους που τις διέπουν, καθώς στόχος είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος. «Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο», είπε η κα Κολυνδρίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα