Χ.Τζαμακλής: «Η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν τεράστια πλοκάμια απλωμένα στην ελληνική κοινωνία» (audio)

15:31 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν τεράστια πλοκάμια απλωμένα στην ελληνική κοινωνία, τη δημόσια διοίκηση, τους οργανισμούς. Γίνεται τεράστια προσπάθεια να βρούμε άκρες. Το μαύρο χρήμα είναι πολύ καλά κρυμμένο σε offshore, παραδείσια νησιά και φορολογικούς παραδείσους» δήλωσε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Χαρίλαος Τζαμακλής. Μιλώντας τη Δευτέρα

(10/10/2016) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναπατριστούν τα κεφάλαια που “βγήκαν” παράνομα στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους υποστήριξε ότι αν δεν καταστεί βιώσιμο δε θα έχει ελπίδες για ανάκαμψη η χώρα, καθώς δε θα είναι ελκυστική για τους επενδυτές. Παράλληλα, σημείωσε ότι απαιτείται πολιτική βούληση. «Πιστεύω, κάποια στιγμή, οι αντιστάσεις του κυρίου Σόιμπλε θα καμφθούν. Τα πράγματα βαίνουν μάλλον ομαλά προς τη δική μας πλευρά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, με αφορμή το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά την Πέμπτη, για το “οργανωτικό και πολιτικό άνοιγμα” που προτείνουν 40 μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής εξήγησε ότι το 36% του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ψηφοφόροι του αρχικού σκληρού πυρήνα (5%). «Είναι κοινωνικές δυνάμεις προερχόμενες από τον κεντρώο χώρο. Σημασία έχει το κοινωνικό στίγμα αυτών των πολιτών. Σήμερα εκφράζεται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι» επεσήμανε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για « κοινωνικό άνοιγμα». «Το πολιτικό είναι δεύτερο ζητούμενο. Εμείς στεκόμαστε μεροληπτικά υπέρ των αδυνάτων, που διαχρονικά εκφράζονται μέσω αυτού του χώρου» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα χάσει τα ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα