Χριστουγεννιάτικη δράση “ΑλλάΖΩ σελίδα στο χρόνο” από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

11:51 18/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής συμμετέχει στο εργαστήριο του νέου, χριστουγεννιάτικου κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!», το οποίο έχει σχεδιαστεί για τον μήνα Δεκέμβριο από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων οι άνθρωποι τις περνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και μοιράζονται στιγμές ξεγνοιασιάς δημιουργώντας αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώνονται γύρω από το στολισμένο δέντρο,

απολαμβάνουν τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουν δώρα, και χαρίζουν ευχές και αγκαλιές. Τι γίνεται, όμως, όταν μια συγκυρία όπως αυτή επιβάλλει αποστάσεις, και τα περισσότερα αγαπημένα πρόσωπα είναι μακριά;

«Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα ‘αυτοκόλλητα’ και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως …παλιά!», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αθανασία Καρανίκα.

Το υλικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής στα Νέα – Ανακοινώσεις, σε δύο αρχεία, το ένα θεωρητικό και το άλλο πρακτικό.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη καλεί τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν το υλικό και να καταθέσουν τη δημιουργία τους, αποστέλλοντας κάρτες με ευχές οι οποίες θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα. Οι κάρτες της Κομοτηνής θα φτάσουν έως την Πελοπόννησο. Πριν από την αποστολή των καρτών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα ενσωματώσει τις κάρτες όλων στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της, και αυτό θα αποτυπωθεί σε φωτογραφίες, για να δουν τα παιδιά πως οι κάρτες τους έφτασαν στον προορισμό τους. Οι κάρτες θα μπορούν να τοποθετηθούν στο κουτί αλληλογραφίας της Βιβλιοθήκης στην Κομοτηνή, ή να αποσταλούν ταχυδρομικά. Περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο, 25310 22589.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστουγεννιάτικη, “ΑλλάΖΩ, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής,christougenniatiki, “allazo, dimotiki vivliothiki komotinis