Χρ. Μπουκώρος: Λύνεται το θέμα της πρόσβασης στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

15:03 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δέσμευση ότι θα επιλυθεί το ζήτημα της πρόσβασης στην Α’ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου-Βόρειων Σποράδων, άνευ εισιτηρίου έλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και επιτελικά στελέχη του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι κατέχοντες νόμιμη περιουσία στην Α΄ ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.: ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/84580/8195/9-9-2020), θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση, ενώ

οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου αναζητούν την νομική φόρμουλα, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή,  τόσο ο Υπουργός,  Κωστής Χατζηδάκης όσο και τα στελέχη του υπουργείου τόνισαν ότι η στόχευση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. είναι η ενίσχυση της βιωσιμότητας του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων και όχι η δημιουργία προβλημάτων στην καθημερινότητα των ντόπιων κατοίκων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα