Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου προειδοποιεί για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

14:42 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνου ενημερώνει για την επερχόμενη κακοκαιρία.

«Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από την Πέμπτη 17-9-2020 έως και το Σάββατο 19-9-2020 αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στον νομό Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα: ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες.
Τα παραπάνω φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κρήτη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ είναι πιθανό να επεκταθούν και την Κυριακή 20-9-2020.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα

προσεκτικοί κατά τις ημέρες εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών.

Ειδικότερα:
– Να ενημερώνονται διαρκώς από τα ΜΜΕ ( ραδιόφωνο τηλεόραση, διαδίκτυο κτλ) για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να παρακολουθούν με προσοχή τις επίσημες προειδοποιήσεις.
– Να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους, ώστε να μη συμπέσουν με την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Εάν είναι απαραίτητη η μετακίνηση, να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια την ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικές οδικές αρτηρίες και όχι δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους. Σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν
– Να εξοπλίσουν το αυτοκίνητό τους με όλα τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Απαραίτητο είναι το αδιάβροχο κουτί Πρώτων Βοηθειών.
– Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζή, να φοράνε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Να προτιμάνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα