Χρ. Μπουκώρος: Επικίνδυνη καθυστέρηση στην τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Σκοπέλου

00:07 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για επικίνδυνη καθυστέρηση στην τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, κάνει λόγο ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος και καταλογίζει ευθύνες στον Υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζει σε σχετική ερώτηση, » Το βράδυ της Τρίτης, στο νησί της Σκοπέλου στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της υπεράνθρωπης προσπάθειας, ένα Super Puma, ένα ελικόπτερο του ναυτικού,

δύο ιδιωτικά σκάφη, ακόμη και ένα δεξαμενόπλοιο, που κλήθηκε να αλλάξει πορεία, προκειμένου να σωθεί ένα βρέφος εννέα μηνών που κινδύνευσε από σοβαρή πάθηση.

Νωρίτερα, μάλιστα, είχε μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και ο παιδίατρος της Σκιάθου, με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων (11 μποφόρ) που έπλητταν την περιοχή. Οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν ο ίδιος λόγος που τα πλωτά και εναέρια μέσα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν το νησί, παρά τις ηρωικές προσπάθειες πληρωμάτων.

Όλα τα πληρώματα, αλλά και απλοί πολίτες που προσπάθησαν να συνδράμουν, επιχείρησαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να σωθεί το βρέφος. Τελικά οι προσπάθειες τελεσφόρησαν το πρωί της επόμενης ημέρας και μετά από 12ωρη προσπάθεια προσέγγισης του νησιού.

Όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή, ο φάκελος για την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου κινείται μεταξύ υπουργείου και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το τελευταίο εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο εκδόθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα. Έκτοτε, εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση τοποθέτησης σε μια θέση που έχει καλυφθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να αφήνονται στο έλεος του Θεού τα παιδιά της Σκοπέλου», επισημαίνει ο Χρήστος Μπουκώρος.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει άμεσα, για την άκρως επικίνδυνη – όπως τη χαρακτηρίζει – καθυστέρηση στην τοποθέτηση του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα