Χωρίς πρώτη τάξη το Γυμνάσιο της Βολισσού

15:57 18/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η φετινή χρονιά έκλεισε γράφοντας μια θλιβερή σελίδα στην ιστορία των σχολείων της Βολισσού και ολόκληρης της ΒΔ Χίου.
Το 2018 δεν υπάρχουν απόφοιτοι από την ΣΤ Δημοτικού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία εγγραφή στο Γυμνάσιο…».

Την εικόνα έδωσε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βολισσού «Ο Ομηρος», ο Διευθυντής του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Βολισσού και απόφοιτος αυτού Σωτήρης Παραδείσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης συνεργασίας για την προετοιμασία της εκδήλωσης αφιέρωμα στον σπουδαίο Βολισσιανό παιδαγωγό Μιχάλη Παπαμαύρο, που το όνομά του έχει δοθεί στο Σχολείο.

Το θετικό είναι πάντως -όπως μας είπε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής- ότι την επόμενη χρονιά στην ΣΤ τάξη Δημοτικού στο σχολείο της Βολισσού θα είναι 7 παιδιά, οπότε μπορεί να εξεταστεί από νωρίς το θέμα και πως θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο της Βολισσού όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα των εγγραφών στα δημοτικά, θέμα έχει και το δημοτικό σχολείο Θολοποταμίου που φέτος δεν έγινε καμία εγγραφή στην Α’ τάξη (σκηνικό που επίσης ανατρέπεται τη σχολική χρονιά 2019-2020).

Σε ότι αφορά τη συνεργασία του Συλλόγου της Βολισσού με το Γυμνάσιο & Λυκειακές τάξεις αυτή έχει να κάνει με την έκδοση ενός λευκώματος αφιέρωμα στα 90 χρόνια λειτουργίας των σχολείων την Βολισσού που έχει επιμεληθεί ο κ. Παραδείσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα