«Χορεύοντας… την άνοιξη» – Πρωτότυπος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά και εφήβους

01:46 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas) προτείνει μια θετική διέξοδο στα παιδιά, στους εφήβους, αλλά και στους γονείς, με τον πρωτότυπο διαγωνισμό ρομποτικής εξ αποστάσεως, «Χορεύοντας την άνοιξη».

Ο WRO Hellas καλεί τα παιδιά όλων των ηλικιών να εμπνευστούν και να φτιάξουν τα δικά σας ρομπότ, με σύνθημα Μένουμε στο σπίτι και δημιουργούμε!

#Spring Challenge #YodaChallenge #StayHome #BeCreative #WROHellas

Πού: Στο σπίτι, φυσικά!

Πότε: Έως τις 31/5/2020

Γνώρισε,

Εξερεύνησε, Κατάκτησε» με τον WRO Hellas και το 2020…

Όλα χορεύουν γύρω μας την άνοιξη. Τα λουλούδια και τα δέντρα με το θρόισμα του αέρα, τα πουλιά, τα έντομα, η θάλασσα, οι άνθρωποι, ακόμη και τα ρομπότ!

Θυμηθείτε τον Yoda, το ρομπότ το οποίο με μια εκπληκτική χορευτική κίνηση, εκτέλεσε άψογα την αποστολή του.

Μένουμε στο σπίτι και δημιουργούμε

Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και φτιάξτε τον δικό σας ορισμό της άνοιξης, δηλαδή τα δικά σας ρομποτάκια, τα οποία θα χορεύουν ως έντομα, ως ζώα ως άνθρωποι ή όπως αλλιώς τα φαντάζεστε.

Σας καλούμε να σχεδιάσετε, δημιουργήσετε, ντύσετε και να προγραμματίσετε τα ρομπότ σας μαζί με μία πρότυπη μουσική και βάλτε τα να χορέψουν στους ρυθμούς της άνοιξης! Το κυριότερο με οποιαδήποτε τεχνολογία θέλετε…  Μην ξεχάσετε να βιντεοσκοπήσετε τον ξέφρενο χορό των ρομπότ σας και να μας το στείλετε με τα #SpringChallenge και #WROHellas

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Όλα τα projects θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως την Κυριακή 31 Μαΐου.

Σχηματισμός ομάδων – Οδηγίες από τον WRO Hellas 

Οργανωθείτε σε ομάδες 2-4 ατόμων  και ξεκινήστε να συνεργάζεστε μέσω όποιου εργαλείου τηλεσυνάντησης (SKYPE κ.λπ.) θεωρείτε τους εαυτούς σας πιο εξοικειωμένους.

Μιλήστε και σχεδιάστε όλοι μαζί για το ρομπότ αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.

Εκείνος/η που έχει το κιτ στο σπίτι αναλαμβάνει την κατασκευή του ρομπότ με τη συνδρομή και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Στη συνέχεια, φτιάξτε το πρόγραμμα για την κίνηση του ρομπότ.

Μην ξεχάσετε τον μουσικό της παρέας ή τον διακοσμητή της ομάδας για να «ντύσετε» το ρομπότ σας με νότες και ρούχα!

Εμπνευστείτε από το παραπάνω βίντεο, εγγραφείτε στο κανάλι μας @Youtube (πατώντας το πλήκτρο Εγγραφή) και διαβάστε περισσότερα εδώ: 

Χορεύοντας ….την Άνοιξη. Εμπνευστείτε…και δημιουργήστε!

Ο σκοπός του διαγωνισμού

Μα, φυσικά, τα καλύτερα βίντεο, για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βάλετε το μεγαλύτερο μέρος της φαντασίας σας για να προκύψουν, θα τα ανεβάσουμε στο κανάλι YouTube και στο Facebook του WRO Hellas.

Για να στείλουμε το θετικό μήνυμα με τον χορό του ρομπότ μας και να ξορκίσουμε τον κορωνοϊό, θα τα ανεβάσουμε και στο Facebook της παγκόσμιας κοινότητας του WRO, έτσι ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να το λάβουν και να ξεφύγουν με το μυαλό τους από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους! Μη χάνετε χρόνο, οργανωθείτε και ετοιμάστε το ρομποτάκι σας με οποιαδήποτε τεχνολογία  διαθέτετε:

Σχεδιάστε τον!

Κατασκευάστε τον!

Προγραμματίστε τον!

Κάντε τον να χορέψει με την πρότυπη μουσική σας…

Κανονισμοί

Συμμετέχοντες

Ηλικίες: Απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων (από 5-17 ετών)Άτομα ανά ομάδα: 2-4 παιδιά.

Σημαντικές επισημάνσεις

Ως προπονητής ορίζεται τουλάχιστον ένας ενήλικας, μπορεί να είναι ένας ή και όλοι οι γονείς.Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, είναι απαραίτητο να εγγραφείτε στο κανάλι Youtube και στη σελίδα του Facebook του WRO Hellas.Κάθε project θα έχει ένα βίντεο διάρκειας 60 έως 120 δευτερόλεπτα. Επίσης, θα συνοδεύεται από φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή δίγλωσση Ελληνικά κι Αγγλικά.Κάθε βίντεο θα πρέπει να έχει τίτλους με τα ονόματα των δημιουργών (μαθητές),των παραγωγών (γονείς), του μουσικού και του σκηνοθέτη.Το κάθε project μπορεί να έχει 1 ή και 2 ρομπότ π.χ. Στο WeDo 2.0 μπορεί να χρησιμοποιηθούν 2 hub, επίσης μπορεί να γίνει συνδυασμός EV3 κι Arduino ή κι οτιδήποτε άλλο. Ειδικά για το νηπιαγωγείο μπορεί να χρησιμοποιηθούν και 2 ρομποτάκια (Beebot ή Kids First Coding and Robotics).Η μουσική στην οποία θα χορέψει το ρομπότ σας θα πρέπει να είναι πρότυπη. Δημιουργήστε τη δική σας μουσική ή βρείτε τη από φίλους σας μουσικούς.

Χορεύοντας ….την Άνοιξη. Εμπνευστείτε…και δημιουργήστε!

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο σκοπός 

Σκοπός μας να δείξουμε σε όλους τους Έλληνες μαθητές και στους μαθητές  σε όλο τον κόσμο ότι Μένουμε στο σπίτι, δημιουργικά και γιορτάζουμε την άνοιξη.

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα