Χίος: Συμμετοχή σε Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το ΦΠΑ (22/11/17)

11:22 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε Παναιγαιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με κλείσιμο των καταστημάτων και των υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρούν οι επαγγελματίες αλλά και γενικότερα οι πολίτες των νησιών του Αιγαίου στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου και του Επιμελητηρίου Χίου με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπου εκτός της συμμετοχής στο Παναιγαιακό συλλαλητήριο

αποφασίστηκε ακόμα η μετάβαση εκπροσώπων των φορέων στην Αθήνα και συνάντησή τους με τον Υπουργό Οικονομικών και τις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
Επίσης προχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του Επιμελητηρίου Χίου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας, ο βουλευτής Χίου δεν δεσμεύθηκε για τη δρομολόγηση σχετικής τροπολογίας η οποία θα διασφαλίζει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από το σύνολο των παριστάμενων εκπροσώπων.
Η μόνη δέσμευση που δόθηκε εκ μέρους του, είναι η διαβεβαίωση ότι θα συνδράμει, ώστε να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα