Χίος: Πρωτοφανής επίθεση ιερέα μέσα σε εκκλησία κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία

21:04 2/6/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αήθη επίθεση του ιερέα μέσα στη χωριοεκλησία των Φλατσίων Αγιοι Απόστολοι, στην περιφερειακή ενότητα Ιωνίας Χίου, δέχτηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης το πρωί της Κυριακής.
Λίγο μετά την τέλεση 40ήμερου μνημόσυνου στο χωριό Φλάτσια και ενώ ο κ. Μιχαηλίδης μόλις είχε συλλυπηθεί τα μέλη της οικογένειας του αποβιώσαντος, είδε τον ιερέα της εκκλησίας φορώντας ακόμα τα άμφια να τρέχει, να αρπάζει μια χούφτα κέρματα από το

παγκάρι της εκκλησίας και να τα πετά εναντίον του φωνάζοντας «τα 30 αργύρια για την προδοσία της Μακεδονίας, που την πρόδωσες… να σε φτύσω…».

Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ

Αγανακτισμένοι οι άνθρωποι που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία καταδίκασαν την πράξη του ιερέα, ενώ ο Αντρέας Μιχαηλίδης αφού του είπε ότι είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρεται έτσι φορώντας μάλιστα τα άμφια και μη σεβόμενος τον πόνο των συγγενών, αποχώρησε από τον Ιερό Ναό για να μη δώσει συνέχεια στο θέμα.
«Η αθλιότητα ήταν πως βρισκόταν μέσα στην εκκλησία και φορούσε τα άμφια», μας είπε ο Αντρέας Μιχαηλίδης που είχε συνομιλία και με τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο. Όπως μας είπε ο κ. Μιχαηλίδης θα κάνει αναφορά τόσο στην Ιερά Σύνοδο όσο και στην Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Δήλωση Μητροπολίτη Χίου
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος μας δήλωσε για το περιστατικό ότι «ίσως κάποια πράγματα να μας στεναχωρούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε και δεν αγαπάμε τα πρόσωπα». Πάντως για το θέμα δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους και 2ον από τη θέση του Μητροπολίτη Χίου πιθανότατα να βρεθεί να κρίνει το συμβάν. Το οποίο, όπως μας είπε, θα εξεταστεί «σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και τους νόμους του κράτους».

Το κυριακάτικο κήρυγμα του Ευαγγελίου
Ενδιαφέρον έχει όμως το κήρυγμα την Κυριακή 2 Ιουνίου, του Τυφλού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, το Αποστολικό ανάγνωσμα, μας μεταφέρει στην… Μακεδονία, όπου ο Απόστολος Παύλος ξεκίνησε την 2η ιεραποστολική του περιοδεία, κηρύσσοντας το μήνυμα του Ευαγγελίου και στους Φιλίππους (τη σημερινή Καβάλα) όπου «μία δαιμονισμένη γυναίκα, κατήγγειλε τον Παύλο στους άρχοντες της περιοχής, ότι εισάγει συνήθειες που δεν επιτρέπονται σε Ρωμαίους πολίτες».
«Ο Παύλος θεράπευσε την γυναίκα από το δαιμόνιο, αλλά οι διώκτες του τον συνέλαβαν και τον έκλεισαν στην φυλακή, μαζί με τον μαθητή του Σίλα. Μία ακόμη θαυματουργική επέμβαση του Χριστού συνέβη την νύκτα και οι Απόστολοί Του απελευθερώθηκαν, με αποτέλεσμα ο σοκαρισμένος δεσμοφύλακας να πιστέψει στον αληθινό Θεό και όλη η οικογένειά του να δεχθεί το Βάπτισμα του Ιησού Χριστού.
Οι δύο αυτές θαυματουργικές επεμβάσεις του Χριστού, διά του Αποστόλου Παύλου, μας δίνουν την αφορμή να αναφερθούμε στην σημασία των θαυμάτων και στη θέση τους στη διδασκαλία της Εκκλησίας», σημειώνεται στο κήρυγμα που καταλήγει:

«…Μήπως θαύμα δεν είναι η κάθε μέρα που ανατέλλει, ως δώρο του Θεού, για να γίνουμε καλύτεροι, επιεικέστεροι προς τους άλλους, να Τον πλησιάσουμε και να Του μοιάσουμε, έχοντας επίγνωση της μηδαμινότητάς μας;
Η πίστη στην, με θαυματουργικό τρόπο, επέμβαση του Θεού στη ζωή μας είναι και πρέπει να είναι υπόθεση απλή και καθημερινή στην πορεία της Εκκλησίας. Θαύματα γίνονται παντού και πάντα, αρκεί να έχουμε τα μάτια της ψυχής ανοικτά για να τα δούμε και τον εγωισμό μας θαμμένο για να τα αποδεχθούμε».
Προφανώς ο ιερέας κάτι δεν κατάλαβε από το κήρυγμα που λίγο νωρίτερα είχε διαβάσει στο εκκλησίασμα…

/////

The post Χίος: Πρωτοφανής επίθεση ιερέα μέσα σε εκκλησία κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα