Χίος: Προς εκπόνηση μελέτης για την Παθολογική στο Νοσοκομείο

12:16 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα στις υποδομές της Παθολογικής Κλινικής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου ήρθαν πρόσφατα στην επικαιρότητα από ανοιχτή επιστολή πολίτη που τα έζησε εκ των… έσω.
Στην απάντηση της σημερινής Διοίκησης του Σκυλίτσειου επισημαίνεται ότι προχωρά με νόμιμους τρόπους η εκπόνηση μελέτης όπως και η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο.
Παράλληλα η εκτελούσα χρέη Διοικητή Ελένη Βουτιέρου βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με

το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (που επίσης αναμένει τη μελέτη) έτσι ώστε η δωρεά που είχε πετύχει η προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου να αξιοποιηθεί για την πτέρυγα της Παθολογικής.

Αναλυτικά η απάντηση της Διοίκησης του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου:

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου ¨Σκυλίτσειο¨, έχοντας αναγνωρίσει το σοβαρότατο πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει, με νόμιμους τρόπους και με όλες τις απαραίτητες ενέργειες, στην εκπόνηση μελέτης και στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σκοπό την έγκριση της και στη συνέχεια μετά την ένταξη του έργου στην επίβλεψη αυτού.

Σχετικά με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε καμία περίπτωση δεν έχει αρθεί, από πλευρά του, αντιθέτως αναμένει και εκείνο την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου. Το Υπουργείο Υγείας και το Δ.Σ. του νοσοκομείου βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία μέχρι σήμερα με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το σκοπό αυτό.

Ο οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί ή διαπραγματεύεται με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για το θέμα της δωρεάς είναι αναρμόδιος».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα