Χίος: Παράδοση ταμειακών μηχανών για το ΦΠΑ

13:35 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμβολική κατάθεση των ταμειακών μηχανών στην είσοδο της ΔΟΥ Χίου , καλούν εμπόρους και βιοτέχνες η Ομοσπονδία των ΕΒΕ και το Επιμελητήριο Χίου.

Η συγκέντρωση έξω από την εφορεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί, στις 9.30 π.μ., ως συνέχιση των κινητοποιήσεων σχετικά με το αίτημα της μη κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξη τύπου ο

πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Παππάς σημείωσε ότι «μετά το πετυχημένο συλλαλητήριο για το θέμα του ΦΠΑ στις 30 Νοεμβρίου, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να παραδώσουμε πραγματικά τις ταμειακές μας μηχανές από τις 3 Ιανουαρίου 2017, αν δεν αλλάξει η απόφαση».

ΟΕΒΕ Χίου και Επιμελητήριο είναι σε επαφή και με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας ότι πιθανόν σε Λέσβο και Σάμο να έχουμε και καταλήψεις των κτηρίων που στεγάζονται οι ΔΟΥ.

Εξάλλου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Γιώργος Γεωργούλης, σημείωσε ότι ο Επιμελητηριακός Ομιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) αναμένεται να συζητήσει το θέμα την Τετάρτη στο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού όπως είπε πιθανόν και σήμερα να κατατεθούν δύο έγγραφα που ζήτησε συμπληρωματικά το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Επίσης εξετάζεται η διοργάνωση συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα και στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την αρνητική απάντηση Πρωθυπουργικού Γραφείου αλλά και υπουργού Οικονομικών στο να συναντηθεί αντιπροσωπεία από τα νησιά την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα.\

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα