Πέλλετ από σκουπίδια εντόπισαν αστυνομία και επιθεωρητές περιβάλλοντος

12:16 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέλλετ που είχε ως βασική ύλη τα σκουπίδια διέθετε επιχείρηση με έδρα τη Λάρισα. Το πρωτοφανές αυτό συμβάν ήρθε στην δημοσιότητα μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι βρήκαν σε αποθήκη περισσότερους από 50 τόνους του συγκεκριμένου προϊόντος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κ. Νούσιος, τόνισε ότι έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, τα οποία και εστάλησαν για ανάλυση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένεται να γνωστοποιηθούν τον επόμενο μήνα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης επέστησε την προσοχή στους καταναλωτές που προτιμούν το πέλλετ ως καύσιμη ύλη να ζητούν πιστοποιητικά από τους ανθρώπους που το προμηθεύονται. Η καύση ακατάλληλων υλών εκτός από τη μόλυνση στο περιβάλλον δημιουργεί αναπνευστικό πρόβλημα και σ’ αυτούς που μένουν στα σπίτια που καίγονται τα ακατάλληλα υλικά, τόνισε ο κ. Νούσιος, ο οποίος ανέφερε ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιούν και ελέγχους αλλά και επεμβαίνουν όπου υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοιες περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα