Χίος: Κανένα παιδί, από τα 100 «κομμένα», εκτός βρεφονηπιακών σταθμών δηλώνει ο Δήμος

12:57 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου 100 θέσεις παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι αποφασισμένος να καλύψει ο Δήμος Χίου μέσω εξεύρεσης κονδυλίων ύψους 150.000 ΕΥΡΩ, μετά τη μείωση του σχετικού προϋπολογισμού από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βoυρνού και του προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Παντελή Καμπούρη, σημειώθηκε ότι λόγω της μείωσης κατά 14,1% των σχετικών πιστώσεων μένουν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ 100 παιδιά.

Μάλιστα

ο δήμος προτίθεται για τα παιδιά αυτά να μην καταβάλλονται τροφεία ύψους 50 ΕΥΡΩ το μήνα, αλλά να εξευρεθούν χρήματα από άλλους κωδικούς του Δήμου.

Με επιστολή του εξάλλου ο Δήμαρχος Χίου στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξανδρο Χαρίτση, στην Αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, «εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για τη μείωση των θέσεων των ωφελουμένων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς στη Χίο κατά 100 παιδιά, μετά και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζητάει με την επιστολή του την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων παιδιών από το πρόγραμμα, προβάλλοντας τη δεινή θέση της Χίου, λόγω των διαφόρων συγκυριών και των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί, ενώ τονίζει την επιτακτική ανάγκη για την ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης για την επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα