Κομοτηνή: Ένας «γητευτής» των χρωμάτων

12:35 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενδιαφέρον για την εικόνα που παρουσιάζουν οι επαγγελματικοί τους χώροι δείχνουν οι Κομοτηναίοι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης , αναψυχής κι όχι μόνο. Έτσι, ένας μετά τον άλλον εμπιστεύονται τους ντόπιους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα εικαστικά και τη δημιουργία στο δρόμο.

«Πάντα κάνω κάτι. Είναι μια εσωτερική ανάγκη » δηλώνει ο καλλιτέχνης Στάθης Γκεβρέκης. Τον βρήκαμε να διαμορφώνει τον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο μιας ταβέρνας στην Κομοτηνή. «Σέβομαι το ύφος του χώρου, προσθέτω και τη δική

μου πινελιά» δηλώνει βλέποντας κι εκείνος τους Κομοτηναίους επαγγελματίες να ενδιαφέρονται για την αισθητική του περιβάλλοντος, όπου εργάζονται κι υποδέχονται κόσμο καθημερινά. «Πώς θα μπορούσε να μην νοιάζονται όταν ανταγωνίζονται άλλους παρόμοιους χώρους, άρα θα πρέπει κι εκείνοι να παρουσιάσουν κάτι ανταγωνιστικό. Επομένως, ψάχνεις για να κάνεις κάτι καλύτερο» σχολιάζει ο ίδιος για την τάση αυτή που αλλάζει προς το καλύτερο γωνιές και επιφάνειες της πόλης .

Ο Στάθης Γκεβρέκης ακούει τις προτάσεις των επαγγελματιών, ωστόσο, το σχέδιο που τελικά θα επιλέξει να αποτυπώσει στους τοίχους, στις επιφάνειες, στις πόρτες και στα παράθυρα της επιχείρησης θα πρέπει να βγει από μέσα του. «Αν μ’ αρέσει η ιδέα τους, την προσαρμόζω. Γενικά, όμως, αν μου πουν να κάνω κάτι δεν είμαι σε θέση για να το κάνω. Λειτουργώ πιο ελεύθερα. » Στο θέμα της ελευθερίας επιμένει ο Κομοτηναίος καλλιτέχνης. «Θέλω να είμαι ελεύθερος, δεν έχω αγάπη σε υλικά που με κρατούν δέσμιο. Προτιμώ η ζωή μου να είναι απλή και να περνάω συντροφιά με τα δένδρα. Αν θέλεις να είσαι ελεύθερος και να μην έχεις την ανάγκη για πολλά λεφτά πρέπει να απ αρνηθείς ό,τι δεν φτιάχνεις εσύ και σου το δίνουν οι άλλοι έτοιμο. Άλλοι έχουν όλη την πνευματική διαύγεια να φτιάξουν κάτι κι εσύ πηγαίνεις και το αγοράζεις απλά, εε λοιπόν αυτό θα πρέπει να το απ αρνηθείς» δηλώνει καταλήγοντας με την άποψη ότι «η Κρίση είναι εγκεφαλική.»
Φώτο:Στάθης Γκεβρέκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα