Χίος: Φταίνε οι απρόσεκτοι οδηγοί για τα τροχαία, λένε οι μαθητές- συμπεράσματα από εκπαιδευτική δράση

12:55 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους απρόσεκτους οδηγούς, που είτε καταναλώνουν αλκοόλ είτε αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, θεωρούν κυρίως ως υπευθύνους για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χίου που πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δρόμοι είναι για όλους».

Μάλιστα ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και πιο αυστηρές τις διαδικασίες που αφορούν τα διπλώματα (έκδοση, ανανέωση, αφαίρεση). Μεγάλη είναι και η ανάγκη που έδειξαν οι μαθητές στη συνέχιση παρόμοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Τροχαίας Χίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και ο Παγχιακός

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησαν κατά το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 εκπαιδευτική δράση με θέμα «Οι δρόμοι είναι για όλους». Μέρος της δράσης αυτής αφορούσε την καταγραφή από μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πεζοί και τα άτομα με αναπηρία όταν κινούνται στους δρόμους της πόλης της Χίου.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν προβλήματα στους ακόλουθους δρόμους:

1) Δρόμοι χωρίς επαρκές πεζοδρόμιο: 11ης Νοεμβρίου, Ευστρατίου Αργέντη, Ψυχάρη, Φ. Πασπάτη, Βασιλικάρη, Βλαστού, Τσελεπή, Γλαύκου, Ροϊδου και τμήματα των οδών Βενιζέλου και Ροδοκανάκη.2) Ράμπες πεζοδρομίων και πεζοδρόμων που καταλήγουν σε φρεάτια ή δεν υπάρχουν καθόλου στις οδούς:
Keywords
Τυχαία Θέματα