Σάμος: Πανεπιστημιούπολη στα Ταμπάκικα-Συνεργασία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου

12:55 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντική συνεργασία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ανακατασκευή των κτηρίων του Πανεπιστημίου στα Ταμπάκικα Σάμου και την λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες με επίσκεψη στο κλιμακίου στο Καρλόβασι.

Ο Βουλευτής Σάμου και Αν. Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Δημήτρης Σεβαστάκης, η Κοσμήτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών ΕΜΠ, Ελένη Μαΐστρου και ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής

ΕΜΠ Τάσης Παπαϊωάννου, μαζί με τον Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ευστράτιο Πρασίδη, τον Πρόεδρο της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βασίλη Μεταφτσή, καθώς και ο Υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου κ. Νίκος Ζάχαρης, προέβησαν σε επιτόπια διερεύνηση και εργασία στην περιοχή των Ταμπάκικων στο Καρλόβασι Σάμου, κατά το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, που έχει ως στόχο την ανάληψη του σχεδιαστικού μέρους του έργου που αφορά στην ανακατασκευή των κτηρίων (παλιά βυρσοδεψεία), τα οποία ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στόχος της σύμπραξης των δύο Πανεπιστημίων είναι η ανάληψη μέρους της αρχιτεκτονικής μελέτης από το ΕΜΠ, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της Πανεπιστημιούπολης στη Σάμο. Η αποκατάσταση των κτηρίων θα ενισχύσει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, καθώς θα διαμορφωθεί ένα σύγχρονο campus με εκπαιδευτικές, ερευνητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθιστώντας τη Σχολή Θετικών Επιστημών στη Σάμο, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κόμβο, με προφανείς, πολλαπλές ωφέλειες για το νησί.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν προηγηθεί η από κοινού επίσκεψή και συνεργασία (η οποία είναι συνεχής) του Βουλευτή Σάμου Δ. Σεβαστάκη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στ. Γκρίτζαλη και του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών Σάμου Β.
Keywords
Τυχαία Θέματα