Χίος: Ερώτηση Μηταράκη σε Μουζάλα, για 400 πρόσφυγες- μετανάστες που απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου

10:21 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης με θέμα τους εγκλωβισμένους στη Χίο πρόσφυγες και μετανάστες.

Αφού σημειώνει την αύξηση των ροών προσφύγων στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ο κ. Μηταράκης επικαλείται πληροφορίες «για 400 άτομα που βρίσκονται στη Χίο, έχουν ήδη εξεταστεί και απορριφθεί σε δεύτερο βαθμό οι αιτήσεις ασύλου τους. Ωστόσο οι αποφάσεις αυτές δεν κοινοποιούνται, με αποτέλεσμα να μη δρομολογείται και η επιστροφή τους στην Τουρκία», σημειώνει ο κ. Μηταράκης.

Ερωτάται έτσι ο κ. Μουζάλας αν επιβεβαιώνει

αυτές τις πληροφορίες και αν ναι για ποιο λόγο δεν κοινοποιούνται οι αποφάσεις και τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο.

Επικαλούμενος επίσης τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου, ότι η Χίος έχει το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών / προσφύγων μεταξύ των νησιών του Β. Αιγαίου, φθάνοντας τα 3.516 άτομα, ρωτά για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες του υπουργείου για την αποσυμφόρηση του νησιού.

Πάντως ο αριθμός των προσφύγων- μεταναστών ανέρχεται σύμφωνα με στοιχεία προς την ΕΡΤ Αιγαίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στα 2.483 άτομα, δεδομένου ότι καταγράφει και τις μετακινήσεις προς την ηπειρωτική χώρα με τα πλοία της γραμμής όσων έχουν ήδη πάρει τα σχετικά νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα