Κοζάνη – Θ. Μουμουλίδης: «Καμιά αλληλεγγύη, από συνδικαλιστές της Ν.Δ. στη ΔΕΗ»

09:58 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο της ΔΕΗ, που είναι «ελεγχόμενο στο σύνολό του, από τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.)» και «αντιμάχεται της απόφαση Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ», που προβλέπει να δοθούν χρήματα, από τη συλλογική σύμβαση του 2015, για την ανθρωπιστική κρίση, καταγγέλλει ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ,

Θέμης Μουμουλίδης.

Το συγκεκριμένο πρωτοβάθμιο σωματείο, που δεν κατονομάζει ο κ. Μουμουλίδης, προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατήγγειλε τη ΔΕΗ, ζητώντας να καταβληθεί το τροφείο των πρώτων 6 μηνών στα μέλη του, κάτι που έγινε αποδεκτό.

«Στις εποχές που έρχονται, η κοινωνική αναλγησία και ο κοινωνικός αυτοματισμός, είναι το ίδιο επικίνδυνα φαινόμενα. Αν αυτό είναι το «κοινωνικό» πρόσωπο των εκπροσώπων της «σύγχρονης» Ν.Δ., μπορούμε να υποθέσουμε τι περιμένει την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και πως θα επιθυμούσε να κυβερνήσει, αν οι συνθήκες το επέτρεπαν», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μουμουλίδης,.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση αυτή, που έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέτρεψε την απόφαση της προηγούμενης Διοίκηση της ΔΕΗ, που προέβλεπε τη χορήγηση τροφείου στους εργαζόμενους της ΔΕΗ από 1.3.2015 και το ποσό αυτό θα δίνονταν τελικά για την ανθρωπιστική κρίση και ειδικότερα για τη σίτιση των μαθητών των σχολείων της χώρας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα