Χίος: Εκλεισε η δομή του ΔΗΠΕΘΕ για τους πρόσφυγες, πίσω από το Δημαρχείο

13:02 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ, πίσω από το Δημαρχείο της πόλης.

Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε από την προηγούμενη Πέμπτη, όπου η πρώτη φθινοπωρινή μπόρα φαίνεται πως έδρασε καταλυτικά σε αυτή την απόφαση.

Υπήρχε άλλωστε η δέσμευση και από πλευράς υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής για σταδιακό κλείσιμο των δομών σε ΔΗΠΕΘΕ και Σούδα στη

Χίο.

Πράγματι συνεργεία του Δήμου Χίου καθάρισαν το χώρο και μάζεψαν τις σκηνές, ενώ με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας η πλειοψηφία των 180 ατόμων μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ σε ορισμένους εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Χθες μεταφέρθηκαν τα τελευταία 10 περίπου άτομα στον καταυλισμό της Σούδας και με προοπτική να μεταφερθούν σιγά- σιγά και από αυτό το χώρο.

Δεν έλειψαν μάλιστα και τα happening, όπως αυτό του Μοχάμεντ από το Χαλέπι της Συρίας που τράβηξε με τα μαλλιά του ένα μικρό φορτηγάκι, κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων!

Σε αυτό άλλωστε συμφώνησαν και στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο της Χίου, που σε συνέχεια της περασμένης τετάρτης συνεδρίαση αποφασίστηκε το κλείσιμο και του καταυλισμού της Σούδας.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα