Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 27-09-2016

12:57 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχειρήσεις-Οικονομία

Πιο κοντά στην επαναλειτουργία τη Βιομηχανική Μονάδα Shelman

Ελπίδες επαναλειτουργίας του εργοστασίου της εταιρίας Shelman στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, μετά την θετική δικαστική απόφαση η οποία ανοίγει τη διαδικασία της εκποίησης του Εργοστασίου.

«Οι συνεχείς προσπάθειες των εργαζομένων και η συνοχή τους, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι σήμερα, αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για τους μελλοντικούς επενδυτές», ανέφερε στην ΕΡΤ

Κομοτηνής ο Δικηγόρος των Εργαζομένων, Γιώργος Κυμπαρίδης.
Ο πλειστηριασμός της Μονάδας της Κομοτηνής δείχνει να είναι θέμα χρόνου, οπότε θα φανεί το πόσο «ζεστοί» παραμένουν όσοι είχαν εκδηλώσει αγοραστικό ενδιαφέρον. Όπως εξήγησε ο κος Κυμπαρίδης η δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να προχωρήσει ο πλειστηριασμός της μονάδας ως σύνολο και όχι ως επιμέρους περιουσιακά στοιχεία. «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι για τη λύση του προβλήματος. Ο δρόμος έχει ανοίξει για να πάρουν οι 170 εργαζόμενοι τις ζωές τους πίσω», δήλωσε ο κος Κυμπαρίδης.

Κοινωνική Οικονομία

Ημερίδα για την δικτύωση των ΚΟΙΝΣΕΠ στην ΑΜΘ

Το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στην Κομοτηνή, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και δικτύωση των ΚΟΙΝΣΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, και αφετέρου η παρουσίαση καλών πρακτικών δικτύωσης και συνεργασίας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο θεματικά πάνελ, υπό την μορφή συνεντεύξεων και τοποθετήσεων προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συζήτηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των καλεσμένων και του κοινού.
Το πρώτο θεματικό πάνελ αφορά τις «Εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», όπου για πρώτη φορά στην περιφέρεια ΑΜ-Θ θα παρευρεθεί ο ειδικός σύμβουλος στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ιωάννης Μπάρκας.
Το δεύτερο θεματικό πάνελ αφορά στην παρουσίαση καλών πρακτικών δικτύωσης και συνεργασίας με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς και το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε τακτά διαστήματα οι δράσεις ανταλλαγής αντικειμένων

Μετά την επιτυχημένη δράση των Συλλόγων της Ροδόπης για τον Διαχωρισμό των Απορριμμάτων και την Επαναχρησιμοποίησή τους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέκυψε η αναγκαιότητα της επανάληψης της δράσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κομοτηνής, του υπευθύνου της Οργάνωσης Αλληλέγγυας Οικονομίας «Φιλαδελφία», Μανώλη Κιουτσούκη, αυτό θα γίνεται το τελευταίο Σαβ-κο του πρώτου μήνα κάθε εποχής.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως με το διαχωρισμό στην πηγή και την επαναχρησιμοποίηση με νέα μορφή των απορριμμάτων, είναι και κίνηση αντικατανάλωσης, αλλά και αντιρύπανσης», σημείωσε ο κ. Κιουτσούκης.
Η επόμενη δράση ανταλλαγής θα λάβει χώρα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα του Περιφερειάρχη για την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού (27 – ΣΕΠ – 2016)

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Hμέρας Τουρισμού έχει ως θέμα την Προσβασιμότητα – Τουρισμός για όλους. «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναδεικνύει τον τουρισμό ως πυλώνα ανάπτυξής της μέσα από μία ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία δεν μένει μόνο σε δράσεις προβολής αλλά κυρίαρχα προχωρά στη δημιουργία και βελτίωση υποδομών», αναφέρει σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης για την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού. « Παρά τα γενικότερα προβλήματα οι κινήσεις που έγιναν, με στοχευμένες δράσεις προβολής σε συγκεκριμένες αγορές απέδωσαν. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνοντας τα επίσημα στοιχεία για το έτος 2015 που αφορούν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (δεν προσμετρώνται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια) δίνει για την περιφέρεια ΑΜ-Θ, αυξημένα μεγέθη σε σχέση με το 2014 κατά 9,8% και 6,6% αντίστοιχα» τονίζει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

Εκπαίδευση

Κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας


Δίωρη στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 14:00 μ.μ. αποφάσισε να κηρύξει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « ΟΙ ΤΡΕΙΣ IΕΡΑΡΧΕΣ» για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα Μειονοτικά σχολεία μετά την απόφαση για αναστολή μειονοτικών σχολείων στο νομό Ροδόπης. Στόχος να συμμετέχουν όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν την ημέρα εκείνη ο Σύλλογος μαζί με το Σύλλογο αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης – Έβρου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΑΜΑΘ στη μία το μεσημέρι.

Επιστολή συμπαράστασης του Βασίλη Γισδάκη στο Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης

Την συμπαράστασή του στον αγώνα που καταβάλουν γονείς και εκπαιδευτικοί για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο Μουσικό Σχολείο, στην Ξάνθη, εκφράζει με επιστολή του ο Βασίλης Γισδάκης.
Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ο τελευταίος ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, που τον επέλεξε ο ίδιος ο Μάνος Χατζηδάκις, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για συμπαράσταση.

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Γλωσσικές δεξιότητες και ενιαία ψηφιακή αγορά»


Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα γλωσσών, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –Γραφείο της Αθήνας, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική δράση σήμερα στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Σύλλογοι

3ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ποδηλατικό αγώνα βουνού συνολικής απόστασης 33 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11.00 για τις κατηγορίες με δελτία και 11.05 για τις open κατηγορίες. Για τις κατηγορίες γυναικών, νεανίδων και παίδων, ο αγώνας θα έχει απόσταση 22 χιλιόμετρα.
Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit έξι στροφών. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και το υπόλοιπο είναι δασικοί δρόμοι.Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι (MTB park), πάνω από τη μονή Παναγίας Καλαμούς στην Ξάνθη.

Πολιτισμός

Νέοι Αρχιτέκτονες του Δ.Π.Θ εκθέτουν

H BALKAN ART GALLERY το Σαββατο στις 8 Οκτωβρίου και στις 20.00 με τον τίτλο 01 YOUNG ARCH 2016 παρουσιάζει νέους Αρχιτέκτονες φοιτητές του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ σε μια εικαστική έκθεση χωρίς θέμα, με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, ψηφιακής εικόνας, βίντεο.

Νεκρές Φύσεις και Vanitas


“Ο Έρωτας και ο Θάνατος στην Τέχνη / Νεκρές φύσεις και vanitas “ ο τίτλος της εκδήλωσης στην ΦΕΞ την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ, στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με την Κική Χριστοδούλου, Ιστορικό Τέχνης – Μουσειολόγο

Αστυνομικό Δελτίο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κατά την εκτέλεση των εργασιών στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή μόνο στην περιοχή της ένωσης με τον κάθετο άξονα του Ανατολικού κόμβου της Εγνατίας Οδού, έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα,ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου.
Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας, να είναι ολιγόωρες και κατά τις νυχτερινές ώρες να απομακρύνεται η εργοταξιακή σήμανση και η οδός να αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία, απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.
Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.

Keywords
ΕΡΤ, σταση εργασιας, shelman, κος, λύση, αμθ, κομοτηνη, τραπεζες, δραση, ερα, νέα, σεπ, ελστατ, σχολεια, ξανθη, europe, αθηνα, επαλ, mtb, art, σαββατο, arch, αλεξανδρουπολη, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, Κορμός Χριστουγέννων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, βιντεο, βημα, ελστατ, επαλ, θανατος, θεμα, ωρα, αμθ, αφιξεις, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γονεις, δευτερο, διευθυνση, δειχνει, δρομος, δικτυο, αιθουσα, εκθεση, ενημερωση, εργα, εξι, ερα, ετος, τεχνη, ιστορικο, κινηση, κικη, κος, λυκειο, λύση, μορφη, οδος, οκτω, οχηματων, παρουσιαση, παυλιδης, περιφερειακο, πηγη, προβληματα, ρευμα, σαββατο, σεπ, συζητηση, σχολειο, τουρισμος, τιτλος, φορα, χρονικα, ψηφιακη, ιωαννης, ωρες, αγορες, αγωνας, arch, art, εθνικο, europe, χωρα, κυριακη, shelman, τραπεζα
Τυχαία Θέματα