Χίος: αυτοψία στη θέση «18» για προαναχωρησιακό προσφύγων- μεταναστών

21:57 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσες είναι πλέον οι ενέργειες για το προαναχωρησιακό κέντρο στη θέση «18» της οδού Χίου- Βολισσού, μετά την τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου των τοπικών πολιτικών προσώπων με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Σήμερα το πρωί, 29 Μαΐου, έφθασε στη Χίο ο Διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του Νίκου Τόσκα εν ενεργεία συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης μαζί με τριμελές κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου και επισκέφθησαν την περιοχή στο «18».
Στο κλιμάκιο από πλευράς Δήμου συμμετείχαν οι

αντιδήμαρχοι Απόστολος Τζιώτης και Ανδρέας Βεργίτσης και ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Λάκης Τσακός. Ακολούθησε στη συνέχεια σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΥΑΧ Παντελή Νεαμονίτη αλλά και εκπροσώπου της ΔΕΗ· αφού μείζον είναι το θέμα των δικτύων.
Κύρια απασχολεί το δίκτυο αποχέτευσης και ύδρευσης. Ειδικά στην αποχέτευση εξετάζεται η τοποθέτηση μονάδας κόμπακτ, ενώ το κόστος ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί· το πιθανότερο όμως να είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ.
Η συγκεκριμένη περιοχή είχε υποδειχθεί από το Δασαρχείο και την περίοδο που αναζητούσαμε χώρο για νέες δικαστικές φυλακές· οπότε το όποιο θέμα πρόκειται να είναι τυπικό και όχι ικανό να καθυστερήσει την εξέλιξη του έργο.
Δεμένο άρρηκτα με τη λειτουργία του Μυρσινιδίου ως προσωρινό Προαναχωρησιακό κέντρο, πιθανόν στα τέλη Ιουνίου να είναι έτοιμες όλες οι υπηρεσίες να ξεκινήσουν τα έργα στο «18».
Συνάντηση με το Μητροπολίτη Χίου

Στο Μητροπολίτη Χίου για προσωρινό Κέντρο
Την ίδια ώρα τα πολιτικά πρόσωπα είχαν σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ενώ υπήρξε επίσκεψη του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, του κυβερνητικού βουλευτή Αντρέα Μιχαηλίδη και του Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού κ. Αδακτυλίδη στο Γραφείο του μητροπολίτη Χίου ώστε να του καταθέσουν και εγγράφως το αίτημα για προσωρινή παραχώρηση του χώρου στο Μυρσινίδι στην Ελληνική Αστυνομία.
Από την πλευρά του ο κ. Μάρκος σημείωσε ότι αναμένεται η της απόφασης του δικαστηρίου και πως η επιστολή- αίτημα θα πρωτοκολληθεί και θα παραδοθεί στο Ηγουμενοσυμβούλιο της Ι. Μονής Μυρσινιδίου όπως είναι το τυπικό για να πάρει απόφαση, μέσα στην εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα