Paradise Papers: Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις – Συζήτηση και από τους ΥπΟικ της Ε.Ε. (video)

15:08 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο σκάνδαλο πρώτης γραμμής με offshore σε φορολογικούς παραδείσους και λίστες με ονόματα όπως της βασίλισσσας Ελισαβετ, πρωθυπουργών, υπουργών και συμβούλων του Τραμπ, αστέρων του Χόλιγουντ, εταιρειών κολοσσών αλλά και πολλά ελληνικά ονόματα. Πολλοί ήδη έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα Paradise Papers, 13,5 εκατομμύρια έγγραφα, για τα δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτά

με τις αποκαλύψεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Τρίτη την κατάρτιση ενός καταλόγου με τους παγκόσμιους φορολογικούς παράδεισους, ανακοίνωσαν σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά τη δημοσιοποίηση των Paradise Papers. Η νέα διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει πως οι δισεκατομμυριούχοι όλου του κόσμου επενδύουν τεράστια ποσά σε off shore φορολογικούς παραδείσους. Ερώτηση στην Κομισιόν για το θέμα κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να δημοσιευτούν στοιχεία για το μέγεθος της ζημιάς από τη φοροδιαφυγή, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση να περιληφθεί το θέμα στη μηνιαία ατζέντα των υπουργών ελήφθη μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των Paradise Papers από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα