Σέρρες : Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

14:43 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του το ΠΑΜΕ με συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας , στις 6.30 το απόγευμα, με αίτημα την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. « Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα. Ήδη από το Μάιο μέχρι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο υποχρεωθήκαμε να δουλεύουμε κάθε μέρα και τις Κυριακές, βάση του νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

για τις 32 Κυριακές και έπεται και συνέχεια, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Είναι πλέον καθαρό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσο ποτέ άλλοτε ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ξεκούραση, του δικαιώματος να έχουμε χρόνο και μέρες για τις οικογενειακές και τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση συλλογικής, μαζικής και οργανωμένης πάλης από κοινού εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται το ίδιο από το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, από την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η υπεράσπιση της, δεν είναι χαμένη υπόθεση αλλά μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μάχη που είναι αναγκαίο να δεθεί συνολικά με τις ανάγκες μας, τους μισθούς μας, τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο.

Λεμέ ΟΧΙ στο ωράριο των πολυεθνικών. Η Κυριακάτικη αργία είναι των εργατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα