Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

10:29 22/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα λευκά ντύθηκαν από τα ξημερώματα περιοχές όπως ο Χορτιάτης, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και ο Λαγκαδάς στη Θεσσαλονίκη. Οι νιφάδες χιονιού που έπεσαν στα ορεινά της πόλης έθεσαν άμεσα σε επιφυλακή τις δημοτικές αρχές.

Δέκα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με σαράντα υπαλλήλους, βρέθηκαν από τις 3:30 τα ξημερώματα στους δρόμους προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τη χιονόπτωση.

Αντίθετα, προβλήματα σημειώνονται στο δήμο Λαγκαδά λόγω των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα,

στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, κλειστά εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και της γενικευμένης διακοπής ρεύματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Καραγιάννη, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού σημειώθηκε γενικευμένο μπλακ άουτ και σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών να μη λειτουργήσουν τα σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία και στον δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, λόγω χιονόπτωσης. Με απόφαση της διοίκησης του δήμου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Στάγειρα, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Αρναία, Μεγάλη Παναγιά, Βαρβάρα και Στανό.

Η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ήταν 5 βαθμοί Κελσίου ωστόσο το κρύο είναι αισθητό καθώς συνδυάζεται με βόρειους ανέμους.

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα νωρίς το πρωί έδειξε μηδέν βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους 2, στην Κοζάνη στους 3 και στις Σέρρες στους 5 βαθμούς. Χιονίζει επίσης σε περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και στα ορεινά των Σερρών.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι πνέουν στη Μακεδονία όλη τη νύχτα, ειδικά όμως στη Θεσσαλονίκη φτάνουν αυτή την ώρα τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων της ΕΜΥ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου ήδη υπάρχουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Δύο πτήσεις της Olympric Air από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα ακυρώθηκαν, μία πτήση της Ryanair με προορισμό την Αθήνα όπως και οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Πού είναι απαραίτητες οι αντιθολισθητικές αλυσίδες

Εξαιτίας της χιονόπτωσης στα ορεινά της Θεσσσαλονίκης, κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτης – Αγίου Βασιλείου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα η χρήση τους είναι απαραίτητη

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από τον Άγιο Πρόδρομο έως την Αρναία.

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο.

Στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη, μέχρι το ύψος της Αρναίας.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπως στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα