«Δεν θα τοποθετηθούν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο»

Δεν θα τοποθετηθούν διόδια στις περιοχές της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου, διαμήνυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως δεν θα τοποθετηθούν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή, αλλά θα ισχύσει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων.

Δείτε επίσης: Πράσινο φως

για τα νέα διόδια σε Άγιο Στέφανο – Βαρυμπόμπη

«Μέσω του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα χρεώνονται μόνο όσοι δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ενώ οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού θα εξαιρούνται από τη χρέωση», είπε ο κ. Σπίρτζης ενώ συμφώνησε με τους κατοίκους των περιοχών, λέγοντας πως είναι παράλογα τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Επισήμανε ότι όσα γίνονται αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί.

«Τα διόδια θα υπάρχουν, αλλά θα εξαιρούνται από τη χρέωση οι κάτοικοι των δήμων της περιοχής που χρησιμοποιούν τον δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο», ξεκαθάρισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα