Χανιά: Τεράστια τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία

20:37 24/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στο Νομό Χανίων το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε με ένταση τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Ένα ασθενοφόρο που μετέφερε ψυχιατρικό ασθενή ακινητοποιήθηκε κάτω από τη γέφυρα του Πρασέ όταν άνοιξε φρεάτιο και ο δρόμος πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που απομάκρυνε το όχημα, ενώ ένα δεύτερο ασθενοφόρο έσπευσε να μεταφέρει τον ασθενή στο Νοσοκομείο.

Τρία οχήματα ακινητοποιήθηκαν στον παράλληλο δρόμο της Εθνικής, στο ύψος των Μουρνιών και χρειάστηκε και πάλι η βοήθεια της πυροσβεστικής προκειμένου

να απομακρυνθούν από τον επικίνδυνο και πλημμυρισμένο δρόμο. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία από Βαμβακόπουλο προς Μουρνιές και από τα δύο ρεύματα.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις αλλά και από πλημμύρες σε Κίσσαμο, Κυδωνία, Πλατανιά, Αποκόρωνα και Χανιά.

Προσωρινά επαναλειτούργησε η γέφυρα στον Αλικιανό, προκειμένου τεχνικά συνεργεία να παρέμβουν στην μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στο Φουρνέ.

Κάτοικος της περιοχής των Δικαστηρίων κάλεσε την Πυροσβεστική να τον απεγκλωβίσει από το σπίτι του.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, αφού τα φαινόμενα έχουν μεγαλύτερη ένταση ακόμα και από την προηγούμενη κακοκαιρία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα