Χανιά: Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων των Ρομά

19:35 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας, όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου και εκπρόσωποι σωματείων Ρομά συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την μετεγκατάσταση, την εκπαίδευση και την κατάρτισή τους.

Όπως ειπώθηκε κατά την σύσκεψη η Περιφέρεια από

το 2017 με ιδίους πόρους, ξεκίνησε δράσεις υποστήριξης των Ρομά, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στα σχολεία, ενώ μεταξύ των άλλων δράσεων διένειμε είδη ένδυσης, υπόδησης και σχολικά είδη σε 168 παιδιά Ρομά.
Για το 2018 προγραμματίζονται δράσεις κατάρτισης για τους εγγεγραμμένους στο ταμείο επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), ενώ θα διανεμηθούν είδη ένδυσης – υπόδησης καθώς και σχολικά είδη.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης που αποτελεί προτεραιότητα για τους Ρομά που βρίσκονται στα Χανιά δεδομένου ότι ασκούνται πιέσεις από ιδιοκτήτες γης όπου βρίσκεται σήμερα πρόχειρος καταυλισμός βασική προϋπόθεση όπως επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη είναι η εξεύρεση κατάλληλων χώρων- οικοπέδων.
Ως λύση για την μετεγκατάσταση φαίνεται να προκρίνεται η αγορά οικίσκων με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει το κόστος για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και δικτύων.

Keywords
Τυχαία Θέματα