Χανιά: Συγκέντρωση σωματείων για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους

23:12 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πραγματοποίησαν σωματεία και σύλλογοι των Χανίων, το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Στο συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων συμμετείχαν,ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ), καθώς και άλλα συνδικάτα και σωματεία, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη

συγκέντρωση την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μαριάτζελα Χαλακατεβάκη, τονίζοντας ότι «με αφορμή την πανδημία φορτώνουν τις συνέπειες μιας νέας κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζομένους. Έχουν ομολογήσει ότι οι στόχοι τους για το επόμενο διάστημα είναι το δικαίωμα επαναπρόσληψης των εποχικών, οι συλλογικές συμβάσεις, η κανονική άδεια, η προστασία των ανέργων και βέβαια η συλλογική οργάνωση και δράση των σωματείων. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα, αναγκάζονται να ζήσουν με 534 ευρώ τον μήνα, βλέπουμε εκατομμύρια ευρώ να καταλήγουν στις τσέπες μερικών δεκάδων μεγαλομετόχων μονοπωλιακών ομίλων, αλυσίδων εστίασης, μεγαλοξενοδόχων».

Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, ο Πάνος Μπαρμπόπουλος, επισημαίνοντας ότι μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος, «διεκδικεί την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας. Κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος αλλά και δραστική μείωση των αδίκων έμμεσων φόρων».

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν.Χανίων καλεί σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό, τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Χανίων, «ώστε να μπει φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα