Χανιά: Ποδηλατική διαδρομή από το Σύλλογο Asperger Xανίων(audio)

12:03 30/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποδηλατική διαδρομή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, πραγματοποιεί, ο Σύλλογος Asperger Xανίων σε συνεργασία με το Σωματείο ΑμεΑ του νομού, τον Δήμο και τον αθλητικό όμιλο Κύδων. Η ποδηλατική διαδρομή θα γίνει τη Δευτέρα 1 Απριλίου με αφετηρία τη Δημοτική Αγορά στις 15.30 και κατάληξη στις 16.30 στο Ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου και θα γίνουν οι απονομές στους συμμετέχοντες αθλητές. Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ

Χανίων η πρόεδρος του Συλλόγου Asperger, Ιωάννα Μαλανδράκη, μετά από αίτημα του Συλλόγου, θα ηλεκτροφωτιστεί ο φάρος Χανίων με μπλε χρώμα την Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Απριλίου για να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο η παγκόσμια μέρα αυτισμού.

Η κ. Μαλανδράκη μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο σύλλογος με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αυτιστικά άτομα και οι οικογένειές τους. Όπως είπε είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες, καθώς τα τελευταία χρόνια οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος παρουσιάζουν αύξηση. Υπολογίζεται, όπως είπε, ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 700 με 1000 παιδιά εντοπίζονται με τη συγκεκριμένη διαταραχή.
Ακούστε τη συνέντευξη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα