Γεννηματά: Το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός (video)

11:33 30/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά και στόχο την μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των συνιστωσών άνοιξε σήμερα την αυλαία του το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Αύριο, οι 4.000 εκλεγμένοι σύνεδροι θα εκλέξουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ευάγγ. Βενιζέλος: «Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ»

«Η απώλεια της εξουσίας θα αποκαλύψει το μικρό πολιτικό μέγεθος της ομάδας που νέμεται την εξουσία», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

και διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο φόβος είναι αυτός που κάνει τον κ. Τσίπρα να μιλά ακόμη για εκλογές τον Οκτώβριο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για κοινά ιδεολογικά γονίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για άγνοια και σκοπιμότητες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που οδήγησαν στο διχασμό του ελληνικού λαού συμφωνώντας με την προειδοποίηση της Φώφης Γεννηματά να μην παίξει παιχνίδια με τα εθνικά θέματα.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής πριν και μετά τις εκλογές, σημαίνει δυνατή έκφραση της Κεντροαριστεράς που θα βάλει την σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις, αναφέρει η Φώφη Γεννηματά. Σε μία συνέντευξη και σε ένα άρθρο εστιάζει στο ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών τονίζοντας την ανάγκη της επιλογής του «Κινήματος Αλλαγή».

Στην πρώτη της συνέντευξη, στην εφημερίδα «Το Καρφί» η Φώφη Γεννηματά σημειώνει: «Κοινός στόχος όλων στο Κίνημα Αλλαγής είναι να κάνουμε την παράταξη ξανά μεγάλη, χρήσιμη για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα. Δεν αξίζει στην Ελλάδα η μιζέρια, η φτώχεια, η υπανάπτυξη, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης, οι εθνικές υποχωρήσεις, η εξασθενημένη Δημοκρατία».

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «η χειμερινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, το ρεσάλτο στο χώρο μας, απέτυχε. Στη συνέχεια οι Γέφυρες που προσπάθησε να στήσει ο κ. Τσίπρας κατέρρευσαν πριν καλά – καλά στηθούν. Τις ανατίναξε ο κόσμος μας, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα Αλλαγής συσπειρώνεται, δυναμώνει την ενότητα του. Σε όλη την Ελλάδα οι συγκεντρώσεις είναι πολυπληθείς και με πάθος».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «η αλλαγή κυβέρνησης δεν φτάνει. Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε το νέο ρεύμα προόδου που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις. Νιώθουμε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι».

Σε άρθρο της στα «ΝΕΑ» η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι είναι η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης. «Στις εκλογές που έρχονται, υπάρχει δίλημμα, δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες», αναφέρει και προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και προτείνει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και κοινωνικής Δικαιοσύνης. Είναι το Σχέδιο Ελλάδα που μπορεί να μας βγάλει πραγματικά από τα μνημόνια και τις επιτροπείες και να φέρει την ανάπτυξη. Ένα σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους για να γυρίσουμε σελίδα. Για να το υλοποιήσουμε χρειαζόμαστε δύναμη. Δύναμη από το λαό σε όλες τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Η ομιλία του Κώστα Σημίτη

«Στις ευρωεκλογές, πέρα από την πρωτιά κρίνονται και άλλα σημαντικά θέματα και η Ελλάδα χρειάζεται μια κριτική δύναμη αναμόρφωσης, απέναντι στα δύο κύρια κόμματα που εκπροσωπούν το καθένα με δικό τους τρόπο τη συντήρηση και την εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζοντας ότι στα τέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 2004, «το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είχε φτάσει το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα – κι αφού είχαν κυβερνήσει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – το 2016, το μέσο ελληνικό εισόδημα ήταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% από το 2004», ο κ.Σημίτης επέκρινε έντονα τις πολιτικές των επιδομάτων και των πελατειακών εξυπηρετήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούμε στην προοδευτική, στη δημιουργική αριστερά», τόνισε ο Κώστας Σημίτης, «να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ στον φορέα της μεταρρύθμισης, στον πρωταγωνιστή μιας νέας πορείας της χώρας. Γι’ αυτό και πρέπει να διευρύνουμε την παράταξή μας, να συμπεριλάβουμε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην νέα πορεία του τόπου με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, για υψηλότερο επίπεδο ζωής και για περιορισμό της φτώχειας, της εξάρτησης, της αβεβαιότητας και των ταξικών διακρίσεων. Δεν επιτρέπεται επίσης στις μέρες μας, η Ελλάδα να μην έχει στην αιχμή του δημόσιου λόγου της τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα συνδυάζει όλα τα προηγούμενα σε καινοτόμες πολιτικές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ
Ρεπορτάζ από το Συνέδριο: Λίνα Μπεθάνη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα