Χανιά: Παρουσιάστηκε στην αστυνομία ο 55χρονος για το βασανισμό του σκύλου

18:17 8/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την παρέλευση του αυτόφωρου εμφανίστηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ο 55χρονος που φέρεται να βασάνισε το σκύλο του στις 5 Οκτωβρίου, προχωρώντας σε ευνουχισμό με τανάλια.

Ο 55χρονος κατέθεσε στην αστυνομία τις θέσεις του, ενημερώθηκε ότι έχει επιβληθεί εις βάρος του διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος.

Τώρα η δικογραφία που συντάσσεται από την Αστυνομία θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Χανίων προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος. Εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων στα Χανιά

έχουν ζητήσει η δικάσιμος να οριστεί το συντομότερο δυνατόν και η ποινή που θα επιβληθεί στο φερόμενο ως δράστη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις τους σημειώνει την αναγκαιότητα θέσπισης βαρύτερου ποινικού πλαισίου για τους βασανισμούς ζώων. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα