Χανιά: «Η όπερα της πεντάρας» από την Πειραματική του ΔΗΠΕΘΕΚ (audio)

15:05 4/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tα έργα «Η όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ και «Ηρακλέους άθλ(ι)οι» της Άνδρης Θεοδότου, σε διασκευή Χρήστου Ραχιώτη, παρουσιάζει η Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, ολοκληρώνοντας τον 14ο κύκλο μαθημάτων.

Οι παραστάσεις δίνονται στην αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων, στις 9 το βράδυ. Η «Όπερα της πεντάρας», έκανε πρεμιέρα χθες Πέμπτη και θα παίζεται έως την Δευτέρα 7 Μαΐου,

ενώ το έργο «Ηρακλέους άθλ(ι)οι» θα «ανέβει» στη σκηνή του Βενιζέλειου Ωδείου από την Πέμπτη 10/5 έως και την Κυριακή 13/5/, την ίδια ώρα.
Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η Μυρτώ Τζιγκουνάκη, που σκηνοθέτησε την παράσταση και όπως είπε η πρεμιέρα πήγε πολύ καλά. Η κ. Τζιγκουνάκη περιέγραψε με ενθουσιασμό την εμπειρία της συμμετοχής και διδασκαλίας, τα τελευταία τρία χρόνια, στην Πειραματική θεατρική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕΚ, τα μέλη της οποίας είναι από 19 έως 60 χρόνων. Μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς και την αλληλεγγύη που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της ομάδας και πρόσθεσε: « η ανάγκη του να κάνεις θέατρο, ειδικά ερασιτεχνικό, εστιάζεται στην ανάγκη του να ανήκεις κάπου».
Λίγα λόγια για το έργο
Η Όπερα της πεντάρας είναι μια μουσική κωμωδία που έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και συνέθεσε ο Κουρτ Βαιλ το 1928. Πρόκειται για μεταφορά του αγγλικού έργου του 18ου αιώνα Η Όπερα του ζητιάνου του Τζον Γκέι.
Με σκηνικό τον υπόκοσμο του Λονδίνου ο Μπρεχτ συνθέτει μια σάτιρα βγαλμένη από όνειρα ζητιάνων και προσδοκίες, μια ιστορία απ’ τα παλιά που ωστόσο αντέχει ακόμα. Ένα ρομάντζο της πεντάρας με ληστές κι αστυνόμους, εραστές και κληρονόμους, ζητιάνους, ιδεολόγους και ρουφιάνους … Με όλα αυτά είναι πάντα ωραία η ζωή μας …

Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Μυρτώ Τζιγκουνάκη
Κίνηση-Χορογραφίες: Αθηνά Μαθιουδάκη
Μουσική επί σκηνής: Μανώλης Διγενάκης
Φωτισμοί: Μιχάλης Σκουλάς
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 3 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5 – τηλ.2821044256-2821023333)
Ακούστε τη συνέντευξη:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα