Χανιά: Ολη νύχτα περίμεναν για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς!

13:35 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικόνες που δεν ταιριάζουν και δεν αξίζουν στους πολίτες παρατηρήθηκαν χθες όλο το βράδυ έξω από τους παιδικούς σταθμούς και των Χανίων. Σκηνές απείρου κάλλους καταγράφηκαν με τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες να βρίσκονται έξω από τους παιδικούς σταθμούς για μια θέση περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα τα οποία ανακοινώθηκαν περίπου στις 9 το βράδυ και όχι νωρίς το μεσημέρι όπως αρχικά είχαν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι. “Εμείς πέρυσι που εντοπίσαμε το πρόβλημα στείλαμε επιστολή προς το Υπουργείο που τους ζητούσαμε φέτος τα voucher

να δοθούν ονομαστικά και ανά σταθμό, ώστε να ξέρει η κάθε μητέρα ακριβώς που θα πάει. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε κι έτσι φέτος είχαμε τα ίδια και χειρότερα” ο πρόεδρος του οργανισμού, Μανούσος Φοβάκης.
Αν και επίσημα αποτελέσματα δεν υπάρχουν ακόμα, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα και φέτος θα μείνουν εκτός εκατοντάδες βρέφη καθώς οι βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Χανίων έχουν μόλις 80 θέσεις ενώ οι αιτήσεις έφτασαν τις 300. Όπως εξήγησε ο κ. Φοβάκης, για να καλυφθούν όλες οι οικογένειες χρειάζονται οκτώ νέα βρεφικά τμήματα στα Χανιά, για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες. Μάλιστα τα δύο έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις και στόχος είναι να λειτουργήσουν στο τέλος του έτους.
Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στα νήπια, όπου εκτιμάται ότι αν κάποια παιδιά μείνουν εκτός, θα είναι λίγα ενώ τα επίσημα αποτελέσματα του ΔΟΚΟΙΠΠ θα ανακοινωθούν στις 10 Αυγούστου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα