Χανιά. Νέα στάση εργασίας από τους δασκάλους

10:49 18/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων προχωρεί σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς την ερχόμενη Πέμπτη 20 του μήνα.
Αναλυτικά:
«Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στο υπουργικό συμβούλιο το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων που δεν θα είναι παρά ένα προσοντολόγιο που θα οδηγήσει ουσιαστικά στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών. Δεν είναι τυχαίο πως οι εξαγγελίες αυτές θα γίνουν 2 μέρες πριν τις διακοπές

των Χριστουγέννων ώστε να αποφύγουν να έρθουν αντιμέτωποι με την οργή των συναδέλφων.
Ο νέος τρόπος διορισμού θα δημιουργήσει τεράστιες ανακατατάξεις και αδικίες στους πίνακες των αναπληρωτών, θα επιβάλλει συνθήκες κανιβαλισμού στον κόσμο της αδιοριστίας και θα νομιμοποιήσει το εμπόριο μεταπτυχιακών που γίνεται από ορισμένα πανεπιστήμια. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τους δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών αφού τους εξισώνει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο. Κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν να μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας θα καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών.
Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί και ειδικά οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες μας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.
Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 20/12. Στην κατεύθυνση αυτή κηρύσσουμε από τώρα ως Σύλλογος ήδη 3ωρη στάση εργασίας 11μ-2μμ και 2μμ- 4μμ. και συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς στις 12.00.
Την ίδια μέρα, 21/12 πραγματοποιούμε έκτακτη ΓΣ στο 16 Δημ. Σχολείο Χανίων, στις 18.00 με σκοπό τη συζήτηση και απόφαση για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα