Χανιά: «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» από το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο (audio)

14:22 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παραμύθι της Μαρίας Παπαλέξη «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» θα παρουσιάσει το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, στο στούντιο ‘’όξω νου’’ στα Χανιά τα Σαββατοκύριακα 15 /16 και 22/23 Οκτωβρίου στις 5:30 το απόγευμα. Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη που σκηνοθετεί και επιμελείται μουσικά την παράσταση, είναι

ένα έργο εμπνευσμένο από την ελληνική λαϊκή παράδοση, με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή μας παράδοση, ψυχαγωγούνται και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη. Η παράσταση έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα και απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
Μετρά 14 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά.
Έχει ανεβάσει λαϊκά παραμύθια, αλλά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση. Οι παραστάσεις του διακρίνονται για την αισθητική και το σεβασμό στον ανήλικο θεατή, συνδυάζοντας αρμονικά το θέατρο με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία.Τα θεατρικά του έργα κυκλοφορούν σε βιβλία-cd από τις εκδόσεις Κέδρος.
Κείμενο:
Μαρία Παπαλέξη
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια:
Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Σκηνικά- Κοστούμια:
Έμμα Μολλέ
Μουσική διδασκαλία:
Έλλη Βασιλάτου
Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Λύρα, λαούτο, πνευστά, κρουστά: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης
Τα Σαββατοκύριακα 15/16 και 22/23 Οκτωβρίου στο στούντιο Όξω Νου στη Χαλέπα.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλ. 28210 45585, 694 50 32 304
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη της κ. Παπαδημητράκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα