Χανιά: Κάλεσμα σε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με τήρηση των μέτρων – Δεν συμμετέχουν οι γιατροί του ΕΣΥ

13:48 16/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη, απευθύνουν συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων και φορείς των Χανίων. Η συγκέντρωση στα Χανιά προγραμματίζεται να γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται την Τρίτη στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

και στις 2:30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Ρέθυμνο.
Ανακοινώσεις – καλέσματα έχουν εκδώσει δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, το Σωματείο Επιστισμού Χανίων, φοιτητικοί σύλλογοι κόμματα και συλλογικότητες της πόλης.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών: «Η φετινή πορεία στις 17 Νοέμβρη έχει κάτι το διαφορετικό. Δεν αφορά μόνο στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά πολύ περισσότερο είναι ένα σύμβολο του αγώνα μας για να διατηρήσουμε ζωντανό το δικαίωμα μας στη δημόσια και συλλογική αντιπολίτευση, και εν τελει στη διαδήλωση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:»Τηρούμε για την φροντίδα όλων μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά. Συνίσταται στις ευπαθείς ομάδες να μην συμμετέχουν».

Σημειώνεται ότι έχει ανακοινωθεί ήδη απαγόρευση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων: Δε συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις

Δεν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με τις ίδιες λοιπόν χειρουργικές μάσκες που φορούσαμε για να προστατευτούμε από τα δακρυγόνα, με τις ίδιες χειρουργικές μάσκες ΔΕΝ θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Ο λόγος της αποχής μας είναι ένας και μοναδικός: η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα