Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Χανίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

13:45 16/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση σχετικά με τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή Χανίων του ΚΙΝΑΛ.
Μεταξύ άλλων τονίζεται, ότι «η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, τον Νοέμβρη του 1973.
Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τους αγώνες που δίνει καθημερινά ο Ελληνικός λαός και το μήνυμά του παραμένει

επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Τα μηνύματα του αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και το φοιτητικό και αντιδικτατορικό κίνημα παραμένει και σήμερα ένας από τους φάρους που φωτίζουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας σε κάθε περίοδο. Είμαστε στο 2020 και όχι στο 1973. Η κοινωνία βράζει και φοβάται. Ανησυχία απλώνεται στον άνεργο κόσμο, σε εκείνους τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μπήκαν σε αναστολή και η ζωή τους ξανά σε καταστολή. Σε ανθρώπους μεγαλύτερους που κύρτωσαν και άσπρισαν από το πέρασμα του χρόνου, από τους αγώνες για μία κοινωνία που να εξασφαλίζει τα στοιχειώδη της ανθρώπινης διαβίωσης.
Το κίνημα αλλαγής Χανίων θεωρεί, ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς πορεία. Όμως δεν δικαιολογείται η επίδειξη ισχύος της κυβέρνησης και οι ακραίες απαγορεύσεις τις οποίες καταδικάζουμε . Ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.
Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στη κυβέρνηση ότι «επιδιώκει να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Είναι προφανές, ότι κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε μετωπικές κινήσεις, δεν συνεργούμε στην πόλωση. Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια.»
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΑΛ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΜΑΚΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑ».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα