Χανιά: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη και τον αδελφό του Γιάννη

07:44 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 29 Ιουλίου, ανήμερα των γενεθλίων του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ανοίγει στα Χανιά η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων που οργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης 2016».

Η αυλαία των εκδηλώσεων που οργανώνουν ο Δήμος σε συνεργασία με τον παγκρήτιο σύλλογο φίλων Μίκη Θεοδωράκη και άλλων φορέων, θα ανοίξει στο πατρικό σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, στις 8.30 το βράδυ της 29ης Ιουλίου. Η μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών θα αποδώσει γνωστά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η βραδιά θα πλαισιωθεί από βίντεο για τον διάσημο μουσικοσυνθέτη. Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των προσπαθειών για τη δημιουργία του μουσείου Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 30 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, με ένα μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ερωφίλη, ο Κώστας Θωμαϊδης και η Ελισάβετ Βερούλη, σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Σαλτάρη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον ίδιο χώρο όπου ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη το «Μαουτχάουζεν», σε μεταγραφή για πιάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα