Κομοτηνή:Έρχεται στα σπίτια της ΑΜΘ το φυσικό αέριο

23:22 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης με αφορμή την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την ΑΜΘ.

“Στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 σχεδιάζουμε να κάνουμε την ανατροπή” είπε ο κ Παυλίδης “αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας στα δίκτυα χαμηλής και μέσης πίεσης φυσικού αερίου. Επί 2 χρόνια είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ΔΕΠΑ

έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να αναπτυχθούν δίκτυα σε 6 πόλεις που θα κοστίσουν 32 εκατομμύρια ευρώ για την περιφέρεια και μαζί με τη ΔΕΠΑ συνολικά θα διατεθούν για το σκοπό αυτό 63 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την Εγνατία οδό θα αποτελέσει το πιο ωφέλιμο έργο για 60.000 νοικοκυριά τόνισε ο κ Παυλίδης εξαρτάται όμως πόσο διατεθειμένοι είναι οι πολίτες να ενταχθούν στα δίκτυα φυσικού αερίου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 καλύπτοντας τις μεγάλες πόλεις της ΑΜΘ συνολικά το δίκτυο φυσικού αεριού θα καλύψει 489,5 χιλιόμετρα μέσα στις πόλεις και θα μειώσει το κόστος της θέρμανσής για νοικοκυριά, δημόσια κτίρια, επαγγελματικές στέγες κι εργοστάσια

Κι όσο για την απασχόληση συνολικά 800 άτομα θα βρουν δουλειά σε όλη την ΑΜΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα