Χανιά: Δεν έχουν τέλος τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη

12:15 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, ενώ 5 ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός άνδρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων στην περιοχή Βάθης- Κεφάλι στην Κίσσαμο. Ο άτυχος νεαρός επέστρεφε τα ξημερώματα του Σαββάτου από βάπτιση όπου είχε πάει στο χωριό Στόμιο κοντά στη Χρυσοσκαλίτισσα. Την τελευταία του πνοή, εξάλλου, άφησε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε χθες ο 81χρονος οδηγός του ΙΧ που είχε τραυματιστεί

στο τροχαίο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου στις Σίσες. Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τη σφοδρή σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με ΙΧ. Άλλες δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Τραυματισμένη είναι και η γυναίκα του θύματος, ενώ ο 46χρονος οδηγός του λεωφορείου και οι 13 επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Το απόγευμα του Σαββάτου, είχαμε ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο, αυτή τη φορά στο δρόμο από Σίσι για Μίλατο, στο ν. Λασιθίου. Μία γουρούνα στην οποία επέβαινε ένα ζευγάρι Πολωνών, ενώ κινούνταν σε αγροτικό δρόμο, βγήκε στον επαρχιακό δρόμο, παραβιάζοντας την προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ΙΧ ημιφορτηγό. Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκε ακαριαίο θάνατο ο οδηγός της «γουρούνας» και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά η γυναίκα – συνεπιβάτης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός του ημιφορτηγού.
Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 3 σήμερα τα ξημερώματα στην παλιά Εθνική Οδό Ηρακλείου – Χερσονήσου, στο ύψος του Ανισσαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του ανατράπηκε και κατέληξε σε μια ελιά με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και τραυματισμό των δύο επιβαινόντων, ενός 37χρονου άνδρα και μιας 25χρονης γυναίκας. Ήταν τέτοια η πρόσκρουση που το δέντρο κόπηκε στα δύο.
Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τις πληροφορίες να λένε ότι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Σε ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στο Τυμπάκι ένας 18χρονος νεαρός που οδηγούσε μηχανάκι συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του ποδιού του.
Σε χθεσινή δήλωσή της η Διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, με αφορμή τη σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ, επισημαίνει:

«Άλλο ένα τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο, ανάμεσα στα τόσα που δυστυχώς γίνονται σχεδόν καθημερινά στην Κρήτη. Έως πότε θα θρηνούμε θύματα; Έως πότε θα κάνουμε τον σταυρό μας για να επιστρέψουν οι οδηγοί ασφαλείς; Είναι ερωτήματα που δεν έπρεπε καθόλου να τίθενται εν έτη 2017 στην, κατά τα άλλα, ναυαρχίδα του τουρισμού… ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
(Σοφία Θεοδωράκη)

Keywords
Τυχαία Θέματα