Χανιά – Βαρθολομαίος για «απόντες»: Η ευθύνη βαρύνει τους ίδιους και τις εκκλησίες τους

06:41 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Την χαρά του ιστορικού αυτού γεγονότος επισκιάζει η απόφαση ορισμένων αδελφών εκκλησιών, να μην προσέλθουν και να μην συμμετάσχουν εις την Αγίας και Μεγάλην Σύνοδο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της άφιξής του στο αεροδρόμιο Χανίων, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Η ευθύνη για την απόφασή τους βαρύνει τας ιδίας τα εκκλησίας αυτάς και τους προκαθημένους των», συμπλήρωσε ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στο αεροδρόμιο παρέστησαν πολλοί επίσημοι, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας και έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνομίλησε με εκπροσώπους

της Εκκλησίας της Κρήτης, δημοσιογράφους και πολιτικούς που τον περίμεναν. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.


Όλη η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Μόλις πάτησα το πόδι μου στην ηρωοτόκο Κρήτη μεταφέρω σε όλους σας με πολύ χαρά και συγκίνηση την ευλογία και τον ασπασμό της μητρός εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Ασπάζομαι έναν έκαστον προσωπικά από τους ευλογημένους Κρήτας, οι οποίοι δια μέσου των αιώνων, ανέκαθεν αποτελούν καύχημα δια το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Εάν κάθε φορά έρχομαι στην Κρήτη με χαρά και συγκίνηση, και ήρθα πολλές φορές, αυτή την φορά είναι αυτονόητον ότι διακατέχομαι,από αισθήματα μεγαλυτέρας χαρτάς και συγκινήσεως και ενθουσιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα