Χ. Σπίρτζης: «Η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ θα ολοκληρωθεί εν λειτουργία»

17:30 27/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προφανώς, από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκκαθάριση στην ΕΛΒΟ, θα ολοκληρωθεί κιόλας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης, προσθέτοντας «δεν θα σταματήσει όμως η δραστηριότητα της». Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε, ότι «με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, πρόκειται να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία,

μέσω ΣΔΙΤ, ή μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, με συμμέτοχο και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και προκειμένου να μπορούμε να κατασκευάσουμε μέρος των λεωφορείων που χρειάζονται». Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, θα διασφαλίζει «την παραγωγική δομή στη χώρα και τους εργαζομένους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η νέα εταιρεία θα έχει και αμυντικό αντικείμενο, ο υπουργός τόνισε ότι «στόχος της νέας εταιρείας αυτής, είναι να αξιοποιεί τον υπάρχονται εξοπλισμό, τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η ΕΛΒΟ και να τις αναβαθμίσει ακόμη παραπάνω».

Εξάλλου, ερωτηθείς για το αν πρέπει να εκκαθαριστεί η ΕΛΒΟ «κομμάτι κομμάτι» για να πάρει η νέα εταιρεία όλη την υποδομή, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Όχι δεν νομίζω. Το τεχνοοικονομικό μοντέλο που εξετάζουμε είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και όλοι οι εργαζόμενοι» και σημείωσε: «νεότερα θα έχουμε όταν ολοκληρωθούν οι τεχνοοικονομικές μελέτες και οι μελέτες βιωσιμότητας».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα