Μποέρινγκα στο sports.ert.gr: «Δημιουργικός χαφ ο Λούντκβιστ, έχει την αίσθηση του γκολ»

21:04 27/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον Σουηδό μέσο να έχει ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό, το sports.ert.gr επιχειρεί να φέρει στο «φως» όσες περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ αποτελεί από την Πέμπτη μέλος του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός δημοσιογράφος, Ρέον Μποέρινγκα (Voetbal International), μιλώντας αποκλειστικά στον Βασίλη

Αγριτάκη και το sports.ert.gr «σκιαγράφησε» το προφίλ του Σουηδού χαφ.

«Η αγαπημένη του θέση είναι το «10», όμως παίζει εξίσου καλά και στο «8»».

Πηγή φωτογραφίας: pao.gr

Η αρχή έγινε με το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Λούντγκβιστ ήταν ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της Χρόνινγκεν για δύο χρόνια. Όμως δεν είναι ξεκάθαρο το ποια είναι η φυσική του θέση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαχνε έναν παίκτη που θα αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός χαφ. Σύμφωνα με τον Μποέρινγκα «Προτιμάει να αγωνίζεται στη θέση «10», παρόλα αυτά μπορεί να είναι εξίσου καλός και πιο… πίσω στο γήπεδο. Είναι αρκετά ικανός ώστε να ανταποκριθεί κανονικά στην θέση του κεντρικού χαφ». Με μια μικρή έρευνα μπορεί κανείς να βρει ότι ο Σουηδός τα τελευταία δύο χρόνια έχει αγωνιστεί και στο «10» αλλά και στο «8» για περίπου τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του στο χορτάρι, ο Ολλανδός δημοσιογράφος τόνισε ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για έναν δημιουργικό μέσο». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως «χρειάζεται» την μπάλα στα πόδια του και φυσικά παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. «Επίσης, έχει καλή τεχνική και την αίσθηση του γκολ. Πάντα το ψάχνει» πρόσθεσε.

Το ιστορικό τραυματισμών στην Αϊντχόφεν και η διαφορετική «εικόνα» στην Χρόνινγκεν.

Κατα τη διάρκεια της θητείας του στην Αϊντχόφεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στα γόνατά του. Τις σεζόν 2016/2017 και 2017/2018 έχασε σχεδόν σαράντα αγώνες της ομάδας. Οι ημέρες συνολικής απουσίας του ξεπερνάνε τις 365. Παρόλα αυτά στη συνέχεια της καριέρας του σε Μπρέντα και Χρόνινγκεν δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Αυτό είναι κάτι που επιβεβαίωσε και ο Μπούρινγκα, τονίζοντας βέβαια ότι είχε 2-3 τραυματισμούς μέσα στα 2,5 χρόνια, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το σημαντικότερο είναι ότι από την αποχώρησή του από την PSV και έπειτα δεν τραυματίστηκε ξανά στα γόνατα.

Ο ήσυχος χαρακτήρας του και οι… μηδέν τσακωμοί.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν προβλήματα με… περίεργους χαρακτήρες, ήταν επιβεβλημένη μια σχετική ερώτηση στον Ολλανδό δημοσιογράφο. «Πρόκειται για ήσυχο χαρακτήρα. Δεν ξέρω κάποια περίπτωση που να έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα με συμπαίκτες ή προπονητές του» ήταν η απάντησή του.

Ο Ραμόν Λούντκβιστ ήρθε στην Ελλάδα και το «τριφύλλι» για να κάνει το «βήμα παραπάνω» στην καριέρα του. Οι συνθήκες είναι ιδανικές, ο ίδιος αποτελεί ακριβώς τον παίκτη που έψαχνε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μαζί του θα προσπαθήσει και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός να κάνει το «βήμα παραπάνω».

sports.ert.gr.



Το άρθρο Μποέρινγκα στο sports.ert.gr: «Δημιουργικός χαφ ο Λούντκβιστ, έχει την αίσθηση του γκολ» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα