Αξιολόγηση και άμεσα μέτρα για το χρέος στην ατζέντα του Eurogroup

14:07 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία της 2ης αξιολόγησης και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα βρεθούν στο επίκεντρο της απογευματινής συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης.

Το Eurogroup θα είναι μεγάλης διάρκειας με μια πρωϊνή και μια απογευματινή συνεδρίαση. Η πρωινή ξεκινά στις 11:30 ώρα Ελλάδος και η απογευματινή στις 4 μ.μ.

Στη πρωϊνή συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της

Ευρωζώνης θα εξετάσουν τους προϋπολογισμούς που έχουν καταθέσει χώρες, όπως η Γερμανία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και η Ολλανδία, που συμμορφώνονται με τους κανόνες, άλλες πέντε χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Μάλτα και η Αυστρία, που σχεδόν συμμορφώνονται και άλλες οκτώ χώρες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο μη συμμόρφωσης.

Οι οκτώ τελευταίες χώρες θα κληθούν να εξηγήσουν πώς θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας.

Το θέμα της Ελλάδας θα εξετασθεί το απόγευμα.

«Ανάλογα με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup ίσως επιστρέψει στο θέμα των μέτρων που σχετίζονται με το χρέος και στο θέμα της ανάμιξης του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα,» τονίζεται.

Η 2η αξιολόγηση επικεντρώνεται στον ελληνικό προϋπολογισμό του 2017, την μεσοπρόθεσμη στρατηγική και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα