Πέρασε από την Επιτροπή η Συμφωνία των Πρεσπών-Την Τετάρτη στην Ολομέλεια-Οι τοποθετήσεις των κομμάτων (video)

09:22 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών». Αύριο το πρωί θα πάει στην Ολομέλεια, με προοπτική να ψηφιστεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Η
Συμφωνία των Πρεσπών-Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών

Η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή σημαδεύτηκε από εντάσεις και ενστάσεις με αφορμή τις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου και της Χρυσής Αυγής.

Κοινοβουλευτικές και συνταγματικές ακροβασίες καταγγέλλει η ΝΔ

Στη ΝΔ μιλούν για ευτελισμό των διαδικασιών και των θεσμών από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες εντός και εκτός βουλής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει κοινοβουλευτικές και συνταγματικές ακροβασίες. Η ΝΔ απευθύνεται στην κυβέρνηση και διερωτάται γιατί ζητάει την ψήφιση της συμφωνίας χωρίς να έχουμε δει το κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ. Κάλεσε μάλιστα στη Βουλή τον Νίκο Κοτζιά που διαπραγματεύτηκε τη Συμφωνία.

Οι εξελίξεις αναδιατάσσουν τον πολιτικό χάρτη με τις πολιτικές συμπλεύσεις και τα πολιτικά διαζύγια, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, να διατηρούν κεντρική θέση στη δημόσια συζήτηση.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και μια συνάντηση στα γραφεία των ΑΝΕΛ όπου ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε τον καλό του όπως είπε φίλο Τάκη Μπαλτάκο πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Αποφάσισαν να πορευτούν μαζί στις εκλογές όποτε γίνουν. Έκαναν προσκλητήριο σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν και κάλεσαν 45 πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχουν εκλεγεί να έρθουν μαζί τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωσταντόπουλος, Γιώργος Παντελάκης, Γιώργος Ευθυμίου, Λίνα Μπεθάνη, Λάμπρος Παναγιώτου, Κάτια Αντωνοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα