Αύριο η απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στα «Αστέρια»

12:17 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συζητήθηκε σήμερα η αίτηση προσωρινής διαταγής επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς, κατά της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών κατασκευής αντλιοστασίου στο πάρκο του οικισμού. Η απόφαση της προέδρου του Πρωτοδικείου Βόλου αναμένεται αύριο (Τετάρτη) .

Σήμερα κατέθεσαν στην πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου οι τρεις πλευρές (Δήμος Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ και κάτοικοι). Παρόντες ήταν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και μερικές δεκάδες κατοίκων της περιοχής Αστέρια, που κατήγγειλαν

ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί έγινε «καταδρομική επιχείρηση» στο πάρκο που αποκλείστηκε για να γίνει το εργοτάξιο.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αστέρια», κ. Κ. Θεοδοσόπουλος, τόνισε πως αναφορικά με την πρόταση του Συλλόγου για αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου, αναμένεται η απάντηση του ΥΠΟΜΕΔΙ και επέμεινε ότι το χώρος αυτός ανήκει στον οικισμό και δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου.
Επίσης, ο Σύλλογος πήρε απάντηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου και θα ενταχθεί στο ΣΕΣ για την περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Θεοδοσόπουλος κατήγγειλε εξάλλου, ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί, στο παρκάκι του οικισμού έγινε «καταδρομική επιχείρηση» για να στηθούν πάσσαλοι και να μπει στύλος για το εργοταξιακό ρεύμα, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου από την πλευρά του, επανέλαβε ότι ο Δήμος έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα κοιτάει πάντα τους πολλούς και το συμφέρον των 150.000 κατοίκων και όχι των 30 κατοίκων. Σημείωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της μελέτης του έργου, καθώς, αν τροποποιηθεί η μελέτη θα απενταχθεί το έργο και τα 13 εκ. € που θα χαθούν θα κληθεί να τα πληρώσει η επιχείρηση.

Τέλος, ο κ. Θεοδώρου χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι οι κάτοικοι εκπροσωπούνται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με δικηγόρο τον κ. Μόσχο, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που πήρε όλες τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα